Kikkererwten & spinaziecurry

Gepubliceerd op 18 mei 2022 om 13:14

Goedemorgen lieve allemaal,

 

De tijd gaat snel, het is alweer bijna juni. ijsheiligen is geweest. Na 15 mei komt er eigenlijk nooit nog nachtvorst voor, dus de voor gezaaide plantjes, kunnen nu uitgeplant worden.  De pompoen en courgetteplantjes, de goudsbloem, afrikaantjes, koolrabi staan nu dus al in de volle grond.  De stokbonen zijn nu gezaaid en de tuinbonen die in februari gezaaid waren en zijn nu bijna klaar. Ook dit jaar is het vogelhuisje weer bewoond, nu heeft familie Kuifmees zijn intrek genomen. Ze hebben sinds 12 mei jonkies en zijn er maar druk mee. Genieten van mijn tuin dus. Dit jaar zitten er ook voor het eerst peertjes in de boom. Elk jaar wordt de tuin mooier. Super leuk!

Mijn collega kwam met een heerlijk receptje (van de site van OhMyFoodness) met ingrediënten uit mijn tuin om te plaatsen: Kikkererwten & spinaziecurry met zongedroogde tomaatjes. Je kunt er eindeloos mee variëren, door andere groenten toe te voegen of te vervangen en je eigen draai eraan te geven. Dit recept is vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon kip of iets anders aan toe voegen. Voor iets meer body van deze vegetarische curry kun je eventueel pompoen of zoete aardappel toevoegen. Deze curry is heerlijk bij rijst.

 

Kikkererwten & spinaziecurry met zongedroogde tomaatjes

 

Ingrediënten:

75 gram gele currypasta

200 gram spinazie (gewone of Nieuw Zeelandse)

200 gram kikkererwten

200 gram semi zongedroogde tomaatjes

1 blik tomatenblokjes (of 2 verse tomaten in stukjes gesneden)

1 blik kokosmelk

sap van een halve citroen

 

Bereiding:

 

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak

 

  • Verhit een beetje olijfolie in een diepe pan en bak hierin de currypasta 2 minuten aan

 

  • Voeg de spinazie toe en bak deze al omscheppend tot de blaadjes beginnen te slinken

 

  • Doe de kikkererwten, zongedroogde tomaatje, tomatenblokjes en kokosmelk erbij en voeg hier het citroensap aan toe

 

  • Breng al roerend de curry aan de kook

 

  • Doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur 15 - 20 minuten zachtjes pruttelen

 

  • Serveer de vegetarische curry met de rijst

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.