Goedemorgen lieve mensen. Ik wordt altijd erg blij van het voorjaar. Alles wat dood leek, komt weer langzaam tot leven. In moeder aarde bruist het van het leven, dat zich langzaam een weg baant naar boven, naar het licht. De tuin is klaar voor de eerste zaadjes en plantjes, de kas en de vensterbank staan weer vol met stekjes. Nog even en dan is de moestuin weer een zee van leven. Om straks alles weer te kunnen opslaan, moet er wel nog het een en ander opgegeten worden. Er moet ruimte gemaakt worden. Ik heb een lekker recept met tuinbonen uit de tuin gevonden. De tuinbonen had ik geblancheerd en ingevroren.
Het recept komt uit de "libelle Lekker" en bevat 322 kcal per persoon.
De hoeveelheid is gebaseerd op 4 personen en bevat geen vlees.
Stoofpotje van krielaardappelen, pompoen, knolselderij en tuinbonen
Tip: De basis van deze stoofpot zijn de groenten. Die kun je op smaak brengen met verschillende smaakmakers om een ander effect te krijgen. Met Provençaalse kruiden zoals tijm en rozemarijn waan je je even in Frankrijk, met venkelzaad en oregano in Noord-Italië.
INGREDIENTEN:
- krielaardappeltjes500 g
- butternutpompoen½
- knolselder300 g
- rode ui1
- knoflook1 teentje
- bieslook (gesnipperd)2 el
- bladpeterselie2 el
- citroen (bio, geraspte schil en sap)1
- tuinbonen (diepvries)200 g
- tomatenblokjes (blik)800 g
- cottage cheese2 el
- bouillonblokje, groenten1
- ras-el-hanout2 el
- komijnpoeder2 el
- paprikapoeder2 el
- olijfolie
- peper en zout
BEREIDING
- Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Maak de pompoen en knolselder schoon en snij het vruchtvlees in hapklare blokjes. Laat de tuinbonen ontdooien. Spoel de krieltjes en halveer grote exemplaren.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe stoofpot en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg de ras el hanout, de komijn en het paprikapoeder toe en roer goed om tot de geuren vrijkomen.
- Voeg de krieltjes, de pompoen en de knolselder toe en roer goed om. Blus met 200 milliliter water, verkruimel het bouillonblokje erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer af en toe om.
- Voeg de tuinbonen toe en laat ze nog 5 minuten meegaren, breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Serveer de stoofpot met de gesnipperde kruiden en een lepel van de cottagecheese. Werk af met de geraspte citroenschil.
Eet Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties