Roti

Gepubliceerd op 3 december 2021 om 10:35

Een hele goed morgen lieve allemaal,

 

Na een natte zomer, is alles wat geoogst kon worden binnen gehaald en verwerkt in weckpotten, de vriezer en de knollen zijn opgeslagen in bakken. De winter heeft is bezig zijn intrede te doen en dus is er niet zo veel meer te doen op de tuin. Af en toe even heen om groente afval op de composthoop te gooien, af en toe een stronk spruitjes of boerenkool mee te nemen, meer ook niet. Net als vorig jaar ben ik bezig een nieuwe planning te maken voor wat ik dan weer allemaal wil verbouwen. Ik hoop dat het volgend jaar een mooiere zomer wordt. Mijn zoon is gestopt met zijn moestuin en dat heeft tot gevolg dat ik er nu iets van 7 fruitbomen bij heb, dus volgend jaar hopelijk heerlijk fruit erbij. Dit jaar heb ik van een paar bonensoorten zelf wat zaaigoed gehouden, iets wat ik volgend jaar met meer gewassen wil doen. Op naar zelfvoorziening. Al dat oogst moet natuurlijk ook opgegeten worden. Daarom heb ik hier een heerlijk recept voor een makkelijke Roti voor 2 tot 3 personen.

 

Wat heb je nodig?

Voor de kip:

  • 400 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
  • 1/2 eetlepel masala
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • 1/2 kopje water
  • 1-2 boullionblokjes(of 1/2 eetlepel tuinkruidenbouillon)
  • 4 eetlepels (wok)olie

Voor de aardappels en sperziebonen:

  • 300 gram sperziebonen, doormidden gebroken/gesneden
  • 3 grote aardappels, geschild en in partjes of blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 1 maggiblokje (of iets minder dan 1/2 eetlepel tuinkruidenbouillon)
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
  • 1/2 eetlepel masala kruiden
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • 1/2 kopje water
  • 2-3 afgekoelde gekookte en gepelde eieren
  • 2-3 rotivellen (platen)

Bereidingswijze:

Kip:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflookteen(tjes).
  3. Verhit de olie in een pan en fruit het uitje en de knoflook glazig.
  4. Voeg de in stukjes gesneden tomaat erbij, even roeren en voeg dan ook de puree erbij en blijf een minuut roeren.
  5. Voeg daarna de masalakruiden erbij en laat het even sudderen (1 minuut)
  6. Nu kan de kip erbij, Als je van pittig houdt, kun je er eventueel wat peper bij doen.
  7. Voeg de boullionblokjes erbij samen met de helft van het water.
  8. 30 minuten laten sudderen met de deksel op de pan. Wordt het te droog, dan de rest van het water erbij doen.

 

 

De aardappels en sperziebonen:

 

  1. Stap 2 tot en met 5 kun je herhalen want dat is hetzelfde als voor de kip.

  2. voeg de aardappels erbij.
  3. Voeg het water en de boullionblokjes toe en laat dit ook met de deksel erop sudderen tot de aardappels gaar bijna gaar zijn.
  4. Voeg beide pannen samen zodat het samen verder kan garen.
  5. Voeg de boontjes ongeveer 10 minuten voordat de aardappels gaar zijn toe.
  6. De laatste paar minuten voeg je de gekookte eieren toe. (heel)

Serveer het met rotivellen, eventueel met rijst en komkommersalade.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.