Hallo lieve mensen,
Het is alweer juni. De afgelopen weken waren echt een crime voor de moestuin. Steeds maar regen. Een heleboel thuis opgekweekte plantjes die stonden te wachten om buiten geplant te worden, werden door de slakken opgevreten zodra ze in de volle grond werden geplant. Van veel medetuinierders hoorde ik dat alles later is dan voorgaande jaren. Nou ja we zijn blij dat er nu weer zon is. De plantjes groeien als kool, het onkruid trouwens ook. Er is bijna geen doorkomen aan. De kapucijners en peultjes staan al ver boven de grond en de aardappelplantjes doen het ook goed. Dit jaar heb ik voor het eerst stokbonen. Ik heb meteen maar flink uitgepakt met een aantal verschillende soorten. Paarse stokslaboon, spekboon, snijboon, pronkboon, olifantsboon. Ben erg benieuwd naar de oogst. Met drie rijen tomatenplantjes moet ik toch genoeg tomaten kunnen oogsten om straks Italiaanse pastasaus te kunnen maken en inwecken. Ik heb nu al zin in. Het recept daarvoor zal ik te zijner tijd met jullie delen. Natuurlijk heb ik voor nu ook weer iets lekkers bedacht. Straks hebben we weer meer dan genoeg courgettes van de tuin en daar kun je van alles lekkers mee maken, zoals gevulde courgettes met geitenkaas en walnoten.
Gevulde courgette met geitenkaas en appel (voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 courgette
- ½ Granny Smith appel (of een andere stevige zure appel)
- 50 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels grove mosterd
- 2 eetlepels gehakte walnoten
- 2 theelepels gedroogde dragon.
- Vers gemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijdt de appel in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snijdt de geitenkaas in kleine blokjes.
- Halveer de courgette in de lengte en hol beide helften uit met een lepeltje (niet te diep). Verwijder de zaadlijsten volledig.
- Leg de courgettehelften op de bakplaat en besmeer de binnenkanten met de mosterd. Verdeel de stukjes geitenkaas en walnoot over de courgettes. Maal er een beetje peper overheen en bestrooi het met dragon.
- Als laatste druppel je de honing over de gevulde courgette heen.
- Bak de gevulde courgette in 30 minuten, op een bakblik met bakpapier, in het midden van de oven gaar.
Geniet ervan!
Bron: Pinterest, AnniePannie kleurrijk koken
Reactie plaatsen
Reacties
Super knap waar haal je de energie vandaan.
Ben een ( beetje ) jaloers.
Petje af !!