Wortelcake met walnoot

Gepubliceerd op 12 april 2021 om 12:13

Een hele mooie goede zonnige morgen gewenst!

Ondanks dat april doet wat hij wil (en dat hebben we al gemerkt) gaat de lente gewoon door en moeder aarde warmt op. Overal op de tuin komt al van alles op, mijn maggieplant heeft zich al weer laten zien en ook de boshyacint en de sierui komen al boven. Nu is de drukste tijd op de tuin. Alles moet weer schoon en gezaaid. De Voorbereiding voor half mei moet gedaan worden. Daarmee bedoel ik het klaar zetten van de bamboestokken voor de stokbonen. Zaadjes voor kiemen zodat ze na ijsheiligen (15 mei) buiten uitgeplant kunnen worden. Plantbedden maken voor de te planten en te zaaien gewassen. Want als je dat allemaal nog moet doen wanneer het de grond in moet, ben je heel lang bezig en is het niet meer leuk. Dus gewoon alle werkzaamheden verdelen en dan is het genieten geblazen. De kapucijners en de peultjes zijn al gezaaid bij gaas langs. De peultjes worden in 3 gedeeltes gezaaid zodat het oogstseizoen langer is, de plantjes geven sowieso lang oogst, maar nu ook nog na elkaar. Dat wordt ook gedaan met de wortels, radijs en bosui. Deze kun je ook zeer lang om de 2 á 3 weken zaaien en je zult er tot en met augustus van kunnen oogsten. De wortels zelf nog langer. Van al dat werken krijg je trek en daarom is het leuk en lekker om af en toe wat te bakken om weer aan te sterken. Hihihi, daarom heb ik hier een lekkere recept voor jullie:

 

Wortelcake met eventueel een topping.

Ingrediënten:

Cake:

  • 125 gr - Boter (ongezouten roomboter)
  • 200 gr - Suiker
  • 3 eieren
  • 200 gr - Koopmans Boerencakemeel
  • 1 theelepel Kaneel
  • 75 gr - Gebroken walnoten
  • 150 gr - Wortel (geraspt)

Topping:

  • 250 gr - Mascarpone
  • 75 gr - Poedersuiker
  • 50 gr - Wortel (geraspt)

Bereiding:

  1. Rasp de wortel. (of gebruik de wortelprut van het maken van de groentesap met wortel)
  2. Breek de walnoot in kleinere stukjes.
  3. Verwarm de oven voor: elektrisch 180 graden en hete lucht 160 graden.
  4. Klop met een mixer de boter en de suiker romig.
  5. Klop er 1 voor 1 de eieren door heen.
  6. Spatel de 75 gram wortel, walnoten, Koopmans boerencakemeel en kaneel door heen. Gebruik hiervoor een spatel of een grote opscheplepel.
  7. Verdeel het wortelcakebeslag over de cakevorm en bak het in ongeveer 50 minuten mooi bruin en gaar.
  8. Laat afkoelen voordat je de topping er op doet. De cake is ook heel lekker zonder de topping en ook gezonder. 😊
  9. Klop de poedersuiker door de mascarpone en bestrijk daarmee de wortelcake, strooi daarna de overgebleven wortelrasp er over heen voor een mooie afwerking.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb