Pompoenbanaanwalnootbrood met speculaaskruiden.

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 13:40

Voor iedereen de beste wensen!

Weer een mooie dag toegewenst, lieve mensen! Op donkere dagen heb ik altijd minder goede zin, dus verzin ik iets waar ik blij van wordt en energie van krijg. Zo heb ik alweer leuke plannetjes voor de moestuin voor volgend voorjaar. Heb er echt zin in! De voorbereiding is in volle gang. Materialen kopen, een planning maken. (welke gewassen wanneer zaaien en of voor zaaien) Degenen onder jullie die ook een moestuin hebben, weten wel dat er altijd wel iets te doen is op de tuin. Schoffelen, indelen, verpoten, planten, zaaien, schoonmaken, opruimen, composteren, bemesten, oogsten en nog veel meer. Ik heb eind november nog wat fruitstruiken, een perenboom en nog wat kruiden gepoot. Benieuwd of het komend jaar al vruchten geeft.

Het afgelopen jaar had ik ook pompoenen en cougettes in de tuin. En wat ik ook niet wist, is dat je deze vruchten ook heel goed in allerlei baksels kunt verwerken. Ik moest er wel voor naar de markt, want ja, bananen groeien niet op mijn tuin. Van mijn schoonzusje kreeg ik een zak vol met walnoten. Zij heeft een walnotenboom in de tuin en had flink wat oogst. Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van deze bananen/pompoen/walnootbrood als ik.

 

Bananen/pompoen/walnootbrood met speculaaskruiden

 

Ingrediënten:

 

3 bananen

2 eieren

75 ml plantaardige, neutrale olie

200 gram pompoenpuree

150 gram lichte basterdsuiker

300 gram speltbloem

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel baking soda

een halve theelepel zout

1 eetlepel speculaaskruiden/koekkruiden

100 gram walnoten, fijngehakt.

 

pompoenpuree: snijd een pompoen in stukken, blokjes, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het een halfuur in een voorverwarmde oven op 180 graden verwarmen. Even laten afkoelen en pureren. (met schil en al)

 

Bereidingswijze: 

 

1 . Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. (zo kun je het nadien gemakkelijk uit de vorm halen)

2. Prak de bananen fijn met een vork. Roer hier de eieren, olie en suiker doorheen.

3. In een andere liefst grotere kom, meng je de speltbloem, bakpoeder, baking soda, zout en de koekkruiden goed door elkaar.

4. Giet het natte mengsel bij de droge mix samen met de gehakte walnoten. Spatel het goed door elkaar.

5. Schep het gehaal in de bakvorm. Ter decoratie, maar ook omdat het lekker is, kun je er wat pompoenpitten overheen strooien.

6. Bak het ongeveer 50 minuten. Even laten afkoelen en je hebt een heerlijk gezond tussendoortje. Eet het zo of met een dun laagje boter.

 

Eet smakelijk!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb