Perentaart met Walnoot

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 14:56

 

 

Goedemorgen lieve lezers,

 

In november heb ik iets bijzonders uitgeprobeerd. Ook mijn moeder houdt van de natuur en heeft fruitbomen in haar tuin. Dus ik kreeg een grote emmer met conference peren. Ze waren nog lekker groen en stevig. (Zo krijgt zij van mij boontjes en boerenkool uit mijn tuin. Echte ruilhandel, hihi.) Ik heb er een heerlijke peren/walnoottaart van gemaakt. Het recept heb ik op internet Pinterest gevonden en een klein beetje aangepast. Het is een leuke bezigheid en de moeite van het proberen waard. Voor degene die het ook willen proberen: hier komt het recept. Geniet ervan!

 

Peren/walnoottaart.

Ingrediënten:

  • 6 peren
  • 225 gram ongezouten roomboter (wat extra voor de bakvorm)
  • 225 gram suiker
  • 1 snuf zout
  • 6 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (en wat extra voor de bakvorm)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram gemalen walnoten
  • 100 gram amandelmeel

 

Materiaal:

  • Een bakvorm, ik heb een vlaaivorm gebruikt
  • Keukenmachine of mixer
  • Spatel

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vet de bakvorm in met boter en schep er een eetlepel bakmeel in en verdeel door te schudden het meel over de vorm. Als het goed is blijft de taart dan minder aan de bodem kleven.
  3. De boter in blokjes snijden en in de kom van de keukenmachine doen, suiker erbij en laten mengen totdat het een gladde massa is.
  4. Snufje zout toevoegen en 1 voor 1 de eieren toevoegen. Het is handig om af en toe de machine stop te zetten om met de spatel het beslag van de randen naar het midden te schrapen. Alles moet goed gemengd worden.
  5. Zet dan de machine op een lage stand en voeg de vanillesuiker en het zelfrijzend bakmeel toe. Zet zodra het goed gemengd is, de machine stil en spatel de gemalen walnoten en de amandelmeel door het beslag. Het beslag voelt stug aan, maar dat moet ook. Schep het beslag in een bakvorm.
  6. Snij de peren in vieren, verwijder de klokhuizen en schil daarna de partjes. Maak van de partjes de lengte in plakje en duw de plakjes in het beslag. Maak er een mooie cirkel van. Ze mogen elkaar best wat overlappen. Zet de taart in het midden van de oven.
  7. Bak de taart in ongeveer 30 tot 40 minuten mooi geel/bruin. Wanneer het klaar is haal de taart uit de oven en laat wat afkoelen. Strooi er wat poedersuiker op voor de mooi. (dat hoeft niet natuurlijk)

 

Eet smakelijk! Met een toefje slagroom en of  een bolletje vanille ijs is het nog lekkerder, een echte traktatie!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.